miércoles, 20 de abril de 2011

3. Quin és el clima dels esquimals?

Com ja s’ha dit a l’entrada anterior els esquimals viuen al Cercle Polar Àrtic.

El clima d’aquesta zona està caracteritzat per tenir gairebé permanentment temperatures per sota de 0 ºC; a més les precipitacions són molt escasses.
Les temperatures són baixes tot l'any, doncs mai aconsegueixen els pujar dels +10ºC, arribant a l'hivern fins als -50 ºC.

L'hivern dura vuit o nou mesos i no hi ha veritable estiu. Durant nou mesos no cessa de gelar. La temperatura és de -20º o -30º, amb mínimes que passen de -50º.

L'estiu, molt fresc, amb prou feines remunta els 0ºC. L'originalitat del medi polar radica no tant en la cruesa de l'hivern sinó en la falta d'un veritable estiu.

3.1 Com saben quan és estiu i quan és hivern?

Abans de començar l’estiu al Cercle Polar Àrtic (on viuen els esquimals) es dóna un fenomen anomenat Solstici d’estiu, la principal característica d’aquest fenomen és que es dóna només durant 24 hores cada sis mesos. Durant aquestes 24 hores (un dia sencer) sempre és de dia. És a dir, durant un dia sencer no hi ha nit. Aquest avisa de l’entrada de l’estiu.

També hi ha un solstici d’hivern, que al igual que el solstici d’estiu, es dóna durant 24 hores cada sis mesos. Encara que a diferencia del solstici d’estiu, al solstici d’hivern és de nit durant tot un dia. Aquest avisa de l’entrada de l’hivern.


2 comentarios: