domingo, 17 de abril de 2011

2. ON VIUEN ELS ESQUIMALS?


Els esquimals són originaris d’Àsia, però van haver d’emigrar a altres països.
Per aquesta raó, viuen al Cercle Polar Àrtic, a les tundres del nord, una de les regions més fredes de la Terra. Les teories afirmen que el seu assentament en les regions més fredes del planeta va ser pel rebuig de que fossin objecte per part del indis americans fa 12.000 anys quan van arribar a Alaska des del nord-est d’Àsia i a través de l’estret de Bering.
El poble inuit mostra una gran adaptació a la climatologia àrtica. Com habitants d'una àrea que cobreix més de 5150km gaudeix d'un territori geogràfic, major que qualsevol altre poble indígena a pesar de tenir una menor densitat de població. Durant l’hivern, les temperatures poden arribar als 50 graus sota zero, el que converteix aquesta zona en una de les més hostils de la Terra des del punt de vista meteorològic.

El nombre d’habitants esquimals es troba aproximadament en uns 70.000, d’aquests: 32.000 habiten a Groenlàndia, 12.000 a Canadà, de 22.000 a 29.000 a Alaska i uns 1.000 a Sibèria. Les regions més habitades d’aquests països pels esquimals són: els EUA, dins de l’estat d’Alaska, d’on són natius;  Canadà, a la província pròpia de Nanayuk, encara que també n’hi ha que viuen als territoris de Terranova i Labrador (Nunatsiavut), també als territoris del nord-est (Inuvialuit) i Quebec(Nunavik) i a Dinamarca on són majoria a la regió autònoma de Groenlàndia.
Els esquimals són pobles indígenes que habiten en llocs molt freds, aquestes baixes temperatures que tenen que suportar són les que defineixen el seu caràcter peculiar i el seu conegut estil de vida: la forma de les seves cases, la seva vestimenta...
Això a produït que els esquimals hagin d’adaptar.-se a les circumstàncies del seu entorn, encara que no pertanyen activament a cap nació és un poble pacífic, acollidor i solidari.
El seu estil de vida és nòmada, és a dir, que es desplacen d’un lloc a un altre, sense residència permanent, sobretot als mesos d’estiu perquè segueixen les migracions dels animals que cacen.

La vida en aquest indret del planeta és difícil, però malgrat el rigor del clima, la perillositat i la duresa de les condicions de vida d'aquesta regió, els inuit han desenvolupat sistemes de supervivència des de fa segles i són un exemple de societat ja que s’enfronten a les dificultats i continuen endavant.


8 comentarios:

  1. como es el paisaje de donde viven?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. i a ti que te importa para eso o lo visitas o lo buscas en otra pagina web

      Eliminar
    2. i a ti que te importa para eso o lo visitas o lo buscas en otra pagina web

      Eliminar
  2. estaría bien poner las actividades económicas de los esquimales

    ResponderEliminar
  3. estaría bien poner las actividades económicas de los esquimales

    ResponderEliminar
  4. Los esquimales todavía viven en iglus?

    ResponderEliminar